Pregled tekmovalne sezone 2017/2018

datum: 10.06.2018

Selekcije naših mlajših deklet so uspešno zaključile s tekmovanji v rednem delu sezone in prav tako uspešno odigrale finalne tekme za končne razvrstitve.

 

Ekipa mlajših deklic B (dekleta, rojena 2006) je sezono po rednem delu prvenstva zaključila na 5. mestu zahodne lige. Nadaljevale so z nastopi na turnirjih za končno razvrstitev od 13. do 18. mesta v državi. V  finalnih tekmah so naša dekleta dosegla 6 zmag in 2 poraza. To je na koncu pomenilo 2. mesto na lestvici finalnih tekem (dosegle so največje število golov v skupini). Dekleta so tako zasedla končno 14. mesto v Sloveniji v svoji kategoriji.

 

Mlajše deklice B

 

Ekipa mlajših deklic A (dekleta rojena 2005) je med najboljšimi v državi! V rednem delu prvenstva so dekleta zasedla 2. mesto v svoji zahodni skupini, tako so finalnih tekmah igrale za razvrstitve od 1. do 6. mesta v Sloveniji. Na koncu so zaključile na 5.mestu. Uvrstitev deklet med šest najboljših ekip te starostne kategorije je fantastičen uspeh za klub in tudi občino, saj je konkurenca v tej starostni skupini  izjemno velika.
 

Slika Mlajše deklice A

 

Ekipa starejših deklic B (rojene l. 2004) se je borila za razvrstitve od 7. do 12. mesta v državi. Na koncu so zasedle 11.mesto v Sloveniji.

 

Starejše deklice B

 

Ekipa kadetinj (rojene 2003) se je borila za razvrstitev od 13. do 18. mesta v državi. Na koncu so zasedle 17. mesto.

Ekipa kadetinj

 

Članice pa so se borile v prvenstvu 1.B članske lige. Na koncu so zasedle 5.mesto.

 

Ekipa članic

 

Naše ekipe so v letošnjem prvenstvu skupaj odigrale  kar 102 prvenstveni tekmi.

 

Na tem mestu želimo VSEM našim igralkam in celotnemu strokovnemu štabu ter vodstvu kluba čestitati za uspešno izvedeno sezono in jim zahvaliti za ves vloženi trud in prikazane igre v tekmovalni sezoni 2017/2018.

Veseli in ponosni smo, ko vsakodnevno spremljamo napredek naših igralk, ko na zabaven način spoznavajo osnove rokometa in uživajo v timskem delu!

Klub vsako leto organizira tudi krožke rokometa za učence in učenke, ki obiskujejo krožke rokometa po osnovnih šolah. Z letošnjo udeležbo na turnirju februarja smo zelo zadovoljni. Otroci so uživali v najlepši ekipni igri - rokometu. Podobne turnirje bomo zaradi velikega zanimanja ponovili.

 

Turnir_Osn_Sola_1

Turnir_Osn_Sola_2

Turnir_Osn_Sola_3

Turnir_Osn_Sola_4

 

Uradni zaključek uspešne tekmovalne sezone smo organizirali v soboto, 9.6.2018 v Športnem centru Hit, kjer smo izvedli rokometni turnir za otroke, ki obiskujejo krožke rokometa na okoliških osnovnih šolah. Po turnirju pa so se pomerile naše selekcije deklet pomerile v revijalnih tekamh. Utrinke srečanja si lahko ogledate v prispevku Primorskih novic. (Povezava).