Občina Šempeter-Vrtojba Zavarovalnica Triglav Fundacija za sport LOGO vitanest Škrlj
         

 

 


Rokometni klub Šempeter Vrtojba je bil skupaj z namiznoteniškim klubom iz Vrtojbe dolgo časa edina ženska športna ekipa v občini Šempeter Vrtojba. Ustanovljen je bil februarja 2002 in od takrat do danes se je skozi različne klubske selekcije izmenjalo kar nekaj deklic in deklet, izmed katerih jih veliko vztraja še danes. Trenutno je v klubu aktivnih že približno 80 deklet iz naše okolice, ki pod vodstvom petih trenerjev trenirajo tri do štirikrat tedensko v dvorani športnega centra HIT in v telovadnicah okoliških osnovnih šol. Domače tekme vseh kategorij se igrajo ob sobotah ali nedeljah v dvorani športnega centra HIT v Šempetru.

 

Poleg članske ekipe smo za tekmovanje v letošnji sezoni prijavili tudi ekipe kadetinj, starejših deklic A ter mlajših deklic A. Naše najmlajše ekipe so sestavljene izključno iz igralk okoliških osnovnih šol in tudi uspešno nastopajo v tekmovanju mladih.

 

Rokometna zveza Slovenije skupaj z Ministrstvom za šolstvo in šport vsako leto organizira tudi tekmovanje v mini rokometu za osnovne šole.

 

Zaradi slabih izkušenj z zagotavljanjem zadostnega števila igralk v preteklosti, v klubu zadnjih nekaj sezon intenzivno delamo na organizaciji rokometnih krožkov po osnovnih šolah. Tako imamo tudi letos organizirane krožke po okoliških osnovnih šolah, kjer je interes za ta krožek v letošnjem šolskem letu res velik. Razpored urnikov krožkov lahko preberete TUKAJ.

 

Z željo po medsebojnem druženju, vzpostavljanju stikov z vrstniki iz drugih držav, predvsem pa po pridobivanju na samostojnosti igralk samih, se različne klubske selekcije vsako leto udeležijo enega do dveh turnirjev v tujini.

 

S primerno organiziranostjo in načinom dela, bomo poskušali še dvigniti nivo kvalitete in s tem tudi ugled kluba. Tudi v nadalje bomo še več poudarka namenjali predvsem delu z mlajšimi kategorijami.

 

Zavedamo se namreč, da je predvsem zadostno število igralk v vseh kategorijah pogoj za uspešno delovanje kluba.

 

Sezona 2010/11 je prinesla izjemne rezultate. Tekmovali smo v štirih kategorijah: mlajše deklice B, mlajše deklice A, starejše deklice in mladinke. Mlajše deklice A in B so postale državne vice-prvakinje in s tem dosegle največji uspeh kluba doslej. Starejše deklice so v svoji ligi zasedle 7. mesto, mladinke pa 5. Udeležili smo se tudi mednarodnega turnirja v Novem Sadu in z letnikoma 1999 in 1998 (mlajše deklice A in B) osvojili 1. mesto. Kljub temu, da so bili dosežki te sezone več kot odlični, pa ne gre zanemariti dejstva, da bi dekleta lahko dosegla še več, če bi bila klop našega kluba daljša.

Sezona 2011/12 je glede na uspehe pretekle sezone obetala veliko. Tekmovali smo v dveh kategorijah: mlajše deklice A in starejše deklice. Mlajše deklice A (1999) so kljub izredno kratki klopi (imamo le dve menjavi letnika 2002) postale DRŽAVNE PRVAKINJE. Njihova igra je bila prepričljiva in tehnično izredno bogata, kar dokazuje dejstvo, da so do naslova državnih prvakinj prišle brez poraza. Uspeh mlajših deklic so dopolnile tudi starejše deklice, ki so v zahodni ligi osvojile 2. mesto in se uvrstile med šest najbolših ekip v državi. Na koncu so osvojile 6. mesto, kar je njihov največji uspeh doslej.

V tekmovalni sezoni 2013/2014 so naše ekipe zasedle naslednje uvrstitve:

Kadetinje so v zahodni skupini zasedle 3. mesto, na zaključnem turnirju pa so osvojile končno 12. mesto. Starejše deklice A so v zahodni skupini zasedle 1. mesto, na koncu so osvojile skupno 9. mesto. Mlajše deklice A so v zahodni skupini zasedle 8. mesto.

V tekmovalni sezoni 2014/2015 so naše ekipe zasedle naslednje uvrstitve:

Kadetinje so v zahodni skupini zasedle 6. mesto. Mlajše deklice A so v zahodni skupini zasedle 6. mesto. Mlajše deklice B so v zahodni skupini zasedle 3. mesto. Mlajše deklice C so v zahodni skupini zasedle 4. mesto.

V sezoni 2015/2016 so dekleta tekmovala v petih kategorijah - mlajše deklice C, mlajše deklice B, mlajše deklice A, starejše deklice A in mladinke. Mladinke so na koncu zasedle 7. mesto na zahodu, starejše deklice A 5. mesto na zahodu, mlajše deklice A in B pa 3. mesto na zahodu.

Na zaključnem turnirju za končne razvrstitve so ob koncu sezone starejše deklice A zasedle 12. mesto v državi, mlajše deklice A 9. mesto, mlajše deklice B pa so zaključni turnir zmagale in bile v skupni razvrstitvi 7.

V sezoni 2016/2017 so dekleta tekmovala v štirih kategorijah - mlajše deklice B, mlajše deklice A, starejše deklice A in mladinke. Mladinke so na koncu zasedle 7. mesto na zahodu, starejše deklice A 5. mesto na zahodu, mlajše deklice A in B pa 3. mesto na zahodu.

Po zaključnem turnirju za končne razvrstitve so na koncu starejše deklice A zasedle 12. mesto v državi, mlajše deklice A 11. mesto, mlajše deklice B pa so na zaključnem turnirju zmagale in bile v skupni razvrstitvi sedme.

Junija 2017 so dekleta barve kluba zastopale tudi na turnirju v Matuljah.

Nastopile so v treh kategorijah in v vseh stopile na zmagovalni oder. Najmlajše deklice, rojene leta 2008, so dosegle 1. mesto, dekleta, rojena leta 2006 in 2004 pa 3. mesto.

V sezoni 2017/2018 so dekleta tekmovala v petih kategorijah. Mlajše deklice B (dekleta, rojena 2006) so na koncu zasedle 14. mesto, mlajše deklice A (dekleta, rojena 2005) 5. mesto, starejše deklice B (dekleta, rojena 2004) 11. mesto, kadetinje (dekleta, rojena 2003) 17. mesto, članice 1. B 5. mesto. Naše ekipe so v tekmovalni sezoni 2017/2018 odigrale več kot 100 prvenstvenih tekem. Za konec sezone, v terminu 28. 6. - 1. 7. 2018 so se dekleta letnika 2004 in 2005 ponovno udeležila rokometnega turnirja v hrvaških Matuljah.

 

Vsa dekleta in deklice, ki bi se želele preizkusiti v tem hitrem in dinamičnem športu, vabimo, da se nam pridružijo. Veseli vas bomo!

Srce bije za RK Šempeter-Vrtojba

 

SUMMER SPECIAL

Dolor donec sagittis sapien. Ante aptent feugiat adipisicing. Duis interdum sed arcu et nullam eu.

PRIDRUŽI SE

NAŠI EKIPI

ROKOMET

IGRAMO


Rokometni klub Šempeter-Vrtojba
Trg Ivana Roba 4
5290 Šempeter pri Gorici

TRR (Banka Koper):
SI56 1010 0003 6499 446

Davčna številka: 96876301
Matična številka: 1506218000
DDV zavezanec): Ne

Rokometni klub

Rokometni klub


Šempeter-Vrtojba